„Cred că ar fi o tranzacție atractivă. Ne gândim la asta, dar momentan este doar o discuție internă”, a declarat Stephane Richard, directorul general al companiei franceze Orange.
Richard a precizat că reprezentanți ai celor două companii și-au prezentat punctele de vedere asupra unei posibile fuziuni, dar că nu există niciun fel de negociere între cei doi operatori în acest moment.
Telecom Italia are o datorie de aproximativ 27 de miliarde de euro, evaluată ca nerecomandată pentru investiții, însă deține active valorose în Brazilia.
Piața telecomunicațiilor din Europa a înregistrat deja mai multe tranzacții mari, în condițiile în care companiile încearcă să-și consolideze poziția și să-și crească profiturile. Anul trecut, tranzacțiile în care au fost implicate companiile telecom în Europa au însumat 130 de miliarde de dolari, atingând cel mai înalt nivel din 2005 până în prezent.
În acest an, grupul BT a cumpărat operatorul britanic EE, deținut de Orange și Deutsche Telekom, pentru 16,7 miliarde de euro, în timp ce grupul Hutchison Whampoa din Hong Kong poartă negocieri exclusive cu compania spaniolă Telefonica pentru preluarea diviziei din Marea Britanie, pentru 10 miliarde de lire sterline (13,7 miliarde de euro).
Acțiunile Telecom Italia au urcat cu 2% pe bursa din Milano, în urma declarațiilor directorului Orange, conferind operatorului italian o valoare de piață de 20 de miliarde de euro. De asemenea, titlurile Orange au avansat cu 0,5% pe bura din Paris, capitalizarea de piață a operatorului francez situându-se la 43,4 miliarde de euro.
Veniturile Orange au scăzut cu 2,5% în bază comparabilă în 2014, la 39,44 miliarde de euro, după un declin de 4,5% înregistrat în 2013, în timp ce profitul net al grupului francez s-a situat la 1,22 de miliarde de euro anul trecut, în coborâre de la 2,1 miliarde de euro în 2013.